Julenissen

Da mørket senka seg over byen og alle de små potetene sov stille i de små hengekøyene sine, kom julenissen. Han hadde med seg små stearinlys med ørsmå klarinetter som veke som han tente på og lot stearinen dryppe over de stakkars små potetene. Men de hadde vært offer for regelrett hjernevasking sida de var små og syntes det var kjempekoselig.

Dette var historien om julenissen slik den var beskrevet i Doktor Snekkerbukses bok «Smulegården og de fire bukkene Snuse». Det hører med til historia at denne boka ble skrevet mens doktoren var i intens gløggrus, og tekstene har siden blitt et eksempel til skrekk og advarsel for alle forfattere  som i senere tid har vurdert liknende inspirasjonskilder. Den siste som prøvde var Stephenie Meyer, og vi veit jo alle hvordan det gikk. Vampyrer som glitrer stiller nesten i samme klasse som Snekkerbukses historie «Selbuvotten med åtte fingre og en tå», som handler om en rumensk snøleopard som smelter kaniner.

Det jeg egentlig ønsker å si med dette innlegget, selv om det kanskje er litt vanskelig å forstå, er følgende:

God jul til dere alle og et riktig godt nyttår også når den tid kommer.

En god ting kan ikke sies for ofte. Dere er kule, så gå ut i verden og gjør den til et bedre sted. Bare dere ikke drukner i ei snøfonn. Her er også en video av meg som spiller julesanger på det undervurderte instrumentet krumhorn.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s