Krumhorn, sa min mor.

Utdrag fra reell samtale mellom tenåring (16) og mor (9001)

«Hva synes du jeg skal blogge om i dag, da,» sa tenåringen. «Krumhorn,» svarte mora hans.

Et krumhorn er et musikkinstrument som ble mest brukt i renessansen. Navnet kommer fra det tyske «Krummhorn» og betyr «Horn med krumning». Til tross for det antydende navnet, er det ikke et instrument i messingblåserfamilien i likhet med instrumenter som walthorn, tuba og trombone. Det minner mer om en slags hybrid av ei blokkfløyte og en obo, og bør derfor kalles en treblåser i likhet med instrumenter som tverrfløyte, klarinett og fagott. Det gir mening, ettersom det er laga av tre og man blåser på det.

All musikk som blir spilt på et krumhorn er fantastisk. Instrumentet besitter slike magiske egenskaper slik at det høres bra ut selv om man skulle prøve å spille en sang av Basshunter. (I den grad han lager sine egne sanger) Det anbefales dog ikke å prøve, siden Ola med stor sannsynlighet vil overfalle deg selv om du bare prøver å spille en eneste tone av Boten Anna.

Konklusjonen for i dag er at dere må legge igjen en kommentar slik at jeg kan få en slags oversikt over hva slags folk det er som fortsatt leser bloggen min selv om de har vært på juleferie en stund. Dere trenger ikke skrive noe fornuftig, og hvis dere ikke finner på noe kan dere bare si «Hei!» i kommentaren. Det vil likevel gjøre meg meget lykkelig, liksom en appelsin kan opphøye en gammel skosåle fra søppel til en moderne vindusdekorasjon. Det kalles kunst.

Reklamer

2 kommentarer om “Krumhorn, sa min mor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s