Redskap Med Skaft og Hardt Blad til å Grave Med

Det er ikke noe annet å gjøre enn å skrive litt om hva som skjedde på speiderleiren jeg var på forrige uke. Jeg tok redskapet med skaft og hardt blad til å grave med fatt og begynte å lage et hull i bakken. Noen av grunnene til dette skal jeg forklare. Jeg kan ha vært inspirert av boka Trekkoppfuglen av Murakami Haruki, hvor hovedpersonen i stor grad tilbringer tid sittende på bunnen av en tørrlagt brønn og tenker. Det kan være fint å ha et hull å tenke i, og hvis man er på et sted hvor det ikke finnes noe fra før er det bare å grave et sjøl. Barne-TV-serien Ed, Edd og Eddy kan også ha hatt en viss innvirkning, med tanke på at den lanserte mottoet «Grav et hull, grav et hull,» som har gjort et viktig inntrykk på vår generasjon. I alle fall var det et godt stykke arbeid jeg og de andre som var med å grave hullet la ned, og vi var alle veldig engasjerte. Etter å ha jobba med hullet i to dager var det omtrent tre meter dypt, men med vår fantastiske stige som vi lagde var det ikke noe problem å komme seg opp.

Det er bedre med et hull i bakken enn et i tennene.

Det var en stor sorg for oss at det brått begynte å regne kraftig. Vi ble nødt til å grave grøfter rundt telta våre og drenere vannet bort til hullet (som forresten het Staminetter). Vi fikk unna noen hundre liter vann på denne måten, men hullet blei så vått at vi ikke kunne grave mer i det. Heldigvis hadde vi gravd hullet så dypt at vi var kommet helt gjennom det rundt to meter tjukke laget av leire og nådd sand i stedet. Leire leder vann dårlig, men sanda gjorde en formidabel innsats i å trekke unna vannet. Staminetter var derfor et førsteklasses avløp for leiren vår.

Dessverre fikk jeg ikke noe tid til å sitte på bunnen av hullet og tenke, men gleden vi fikk fra å grave det er ikke ubetydelig. Å fylle det igjen var ikke like gledelig, men hvis vi ikke hadde gjort det ville sikkert bonden som eide jordet vi hadde speiderleir på blitt forbanna og løpt etter alle speiderne med ei hagle.

Og nei, jeg kommer ikke til å kalle et redskap med skaft og hardt blad til å grave med for en spade.

Reklamer

En kommentar om “Redskap Med Skaft og Hardt Blad til å Grave Med

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s