Kampen for julebaksten – del 8

Da hele laget var samlet, begynte eventyret. Vi trengte litt forskjellig utstyr for å styrte Fedön Atkyns, så vi kjørte først til Felleskjøpet. På veien slo jeg av en prat med Unne og hørte mer om bakgrunnen hans. Han hadde vokst opp i Ålesund med foreldre som var rabiate julebakere og alltid bakte 7! slag til jul med ferske råvarer fra lokale bønder. Et år hadde det imidlertid skjedd noe traumatisk. Melkebonden Robert hadde mistet nesten alle kyra sine da de ble svartsyke. Det medførte at familien ikke fikk smør å bake med rett fra bonden og måtte nedlate seg til å kjøpe det i en dagligvarebutikk. Kakene smakte ikke like godt det året. Da bestemte Unne seg for å bli den mest hardbarka julebakeren av alle og aldri la noe lignende gjenta seg. Det var ikke rart han var så motivert for å ta opp kampen mot Atkyns. Han hadde nemlig stor sympati for middelklassejulebakere også, og følte med dem når de ikke fikk smøret de trengte.

Det tror jeg i hvert fall. I alle tilfelle hadde Atkyns kjøpt opp ikke bare smøret som selges i dagligvarebutikker, men også fra uavhengige melkebønder. I mange tilfeller hadde han brukt grove trusler for å skremme bøndene til å selge til ham. Han var i sannhet en slem mann.

På Felleskjøpet kjøpte vi tre økser, fire kveiler grovt tau, et aggregat, en sekk kraftfôr så Stephenie kunne eksperimentere mer med nye kakeoppskrifter, noen traktoreggeskall og et bissel. Vi var klare til hva nå enn det skulle være.

Fortsettelse følger

Reklamer

3 kommentarer om “Kampen for julebaksten – del 8

  1. Syv slag er i grunnen ikke så grusomt vanskelig. Hos min mor går det i minst 7 slag småkaker, pluss nedfrysbare kaker som delfiakake, fyrstekake m.m. Men jeg må likevel si at vi aldri har regnet oss til det hardbarka julebakstmiljøet, vi har til og med alltid brukt margarin og ikke smør…

      1. Oioi, den så jeg ikke. Lite utropstegn bak der… Vil du forresten høre en vits? Den er ikke min vits, men du kan få den likevel: «Menighetsfakultetet kan enkelt skrives som et kors med et utropstegn bak.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s