Kampen for julebaksten – del 13

Bobilen til Gunn-Marte-Petunia hadde alle fasiliteter, til og med et par senger. Gunn-Marte-Petunia var dessverre den eneste som kunne kjøre den, så vi ville måtte bruke lenger tid enn vi ønsket på pauser underveis. Vi kom snart fram til Mandal og hadde tenkt å handle mat i en dagligvarebutikk. Da vi skulle parkere bobilen så jeg to menn i nålestripedress og solbriller stå utenfor inngangen. Jeg gjorde resten av følget oppmerksomme på dem. En av dem mumlet noe til den andre før de gikk hver sin vei. En av dem så ut som om han bar på en tom potetsekk. Heldigvis kom ingen av dem i vår retning.

«Det så ut som lavkarbomafiaen,» sa jeg til de andre. De gispet i kor. Vi ventet noen minutter til begge mennene var langt ute av syne. Så gikk vi inn i butikken. Det var en ganske liten butikk med bare to kasser. Det var ingen folk å se i butikken. «Hallo, er det nokon her?» sa Unne. Da fikk Gunn-Marte-Petunia øye på en dør som sto på klem.

Unne gikk først og åpnet døra sakte. Det var ikke en lyd å høre der inne fra. Det ble åpenbart at det lå dusinvis av poteter spredd rundt på gulvet, noen av dem knust. Plutselig kvapp Unne til og mistet taket i døra. Den gled opp, og vi fikk øye på en ung gutt i butikkuniform som lå livløs på gulvet. Ansiktet hans var blåaktig, og en stor potet var halvsynlig i munnen hans. Mens flesteparten av oss ble stående handlingslammede løp Stephenie bort til gutten og begynte førstehjelp. Gunn-Marte-Petunia fomlet med mobiltelefonen sin og fikk ringt etter ambulanse. Jeg og Unne trippet nervøst en stund og ante ikke hva vi skulle gjøre. Så hørte vi et host.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s