Kampen for julebaksten – del 16

Vi fulgte riksvei 156 fra Mandal til Røros. Det tok mange timer, og Gunn-Marte-Petunia ble sliten av å kjøre så lenge, selv om hun var svært utholdende. Når hun ikke satt bak rattet gjorde hun ikke annet enn å spise eller sove, og jeg fikk ikke snakket mye med henne. Mystisk type. Hun gjorde ganske lite av seg helt til hun plutselig tok fram en brun plastboks i en av pausene.

«Se, folkens! Jeg har kjøpt pepperkaker, så vi kan kose oss litt på veien,» sa hun og åpnet boksen. Det var selvfølgelig en boks ferdigkaker. Jeg skulle til å spise en da Unne plutselig nappet den vekk fra meg og kylte den i gulvet så den etterlatte en bulk. Ansiktet hans var dypt rødt.
«Kva i innerste svarte heitaste granskogen er det de finn på?» ropte han i ansiktet mitt, og det gikk et blodkar i det ene øyet hans. Han knelte og bokset pepperkakeboksen gjennom gulvet så den knakk en viktig strukturell del av bilen, og understellet gikk rett i bakken. Et skap med servise gikk opp og flere tallerkener knuste på gulvet. Heldigvis sto bilen stille. Unne fortsatte å brøle, denne gangen henvendt til Gunn-Marte-Petunia.
«Her freistar vi å redde heimebaksten til jul, og så undergrev du heile opplegget ved å kjøpe juks og fanteri! Og eg blir minna på den traumatiske opplevinga det var å ikkje få ferskt smør frå den lokale smørbonden på Sunnmøre – kan du i det heile teke tenkje deg kor ille det var for meg? Det året åt vi juksebakst til jul! Det er difor eg er med på å slåst mot Fedön Atkyns! Din drittunge!»

Det var den andre bilen vi hadde mistet på turen. Når Unne hadde roet seg ned måtte vi ta bussen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s