Kampen for julebaksten – del 20

«Det var unaudsynleg pessimistisk av deg å seie,» sa Unne til Gunn-Marte-Petunia. «Eg held meg til Star Trek-hypotesen. Dei ser ut som om dei har kledd seg ut som Picard eller Data frå episoden The Big Goodbye, eller Kirk eller Spock frå episoden A Piece of the Action
«Nok nerdeprat,» sa jeg. «La oss sparke litt lavkarborøv.»

Vi kom oss raskt til ytterkanten av basen, og ingen av mafiafolket plagde oss underveis. Basen bestod av tre lave bygninger over bakken, alle av murstein og bølgende bortover. Det gikk en bred asfaltert vei mot hovedinngangen, hvor lastebiler og politibiler kjørte med ujevne mellomrom. Ellers var området veldig stille, med bare et lavt sus fra løvskogen som lå hundre meter bortenfor. Vi begynte å nærme oss senteret, og tok sikte på en dør som sto på gløtt. På avstand så det ut som om det var et bilde av et romvesen fra Star Wars på døra. Vi tenkte det kunne ha noe med konferansen i byen å gjøre.

Plutselig hørte vi en rumlende lyd. Det åpnet seg en luke i bakken, og det steg opp en komfyr med en panne med bacon oppå seg. Før vi fikk tenkt oss om nådde lukta oss, og vi ble stående stille. Jeg tenkte at jeg egentlig ikke hadde lyst til å gjøre noe som helst. Ut fra ansiktsuttrykkene til de andre virket det som vi hadde det til felles. Vi hadde sikkert dratt hjem igjen hvis vi hadde blitt stående der lenger, men det rakk vi ikke å gjøre før vi alle fikk en striesekk tredd over hodet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s