Romantiske Ring 3

På vei til universitetet bruker jeg ofte gangbrua som krysser ring 3 ved Ullevaal stadion. Der har jeg lagt merke til at det er festet flere hengelåser i gitteret, som du kan se på bildet under. De må sannsynligvis ha blitt festet der av kjærestepar som lar hengelåsen symbolisere forholdet deres, slik som man ofte ser på bruer i for eksempel Paris, hvor det kan bli så mange hengelåser at rekkverket kollapser under vekta.

IMG_0980-001

Så egentlig er ikke disse hengelåsene noe mysterium. At det attpåtil står skrevet et par initialer på den ene hengelåsen over ring 3 levner liten tvil om at de er hengt der av kjærester. Det som gjør dem bemerkelsesverdige er omgivelsene. For mens Paris på den ene siden har et rykte som en romantisk by, og blir besøkt av millioner av kjærestepar årlig, er ikke dette det jeg ville tenkt på som et romantisk sted i Oslo. Vi snakker om en trang gitterbru som krysser en trafikkert seksfelts vei, det er ingen elv man kan kaste nøkkelen i, og det er ingen gammel, flott arkitektur man kan stå og beundre (skjønt det er mulig man kan se Holmenkollbakken derfra, i den grad den kan regnes som Oslos Eiffeltårn. Og i den grad den ikke er innhyllet i tåke).

Samtidig kan jeg forstå plasseringa. Det er mange studentboliger på Sogn, og hvis man kommer med T-banen må man gå over denne brua for å komme seg til studentboligene. Derfor virker det ikke usannsynlig at et studentpar har merket seg dette stedet når de har vært på vei hjem om kvelden. Dessuten ligger det like ved Ullevaal stadion, som sikkert er åsted for mange stevnemøter.

Og jeg kan jo heller ikke utelukke at noen synes biltrafikken er intenst romantisk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s